Artikelindex

Actueel: 

Gesproken meditatie ds. Lia Davidse 23 februari 2021

◊ Ruimte zijn (klik hier om te luisteren) 

 

Tekst van Etty Hillesum

 

En wat doet het ertoe of ik een bladzijde meer of minder van een boek bestudeer?

Als je maar beluistert het eigen ritme wat er in je is

en volgens dat ritme probeert te leven.

Beluisteren, wat er opstijgt uit je zelf.

 

Veel wat je doet is toch imitatie of ingebeelde plicht

of valse voorstellingen van hoe een mens moet zijn.

De enige zekerheid hoe je moet leven en wat je moet doen,

kan toch alleen maar opstijgen uit die bronnen,

die daar bij jezelf in de diepte borrelen.

 

(De nagelaten geschriften,  blz 184)

  

CHRISTELIJKE MEDITATIE BOMMELERWAARD

Dit project is opgezet in oecumenisch verband en in samenwerking met kerken uit de regio Bommelerwaard georganiseerd. Het wordt gedragen door vrijwilligers en pastoor Bertus Bus, ds. Lia Davidse, ds.Trijnie Bouw.

Midden in de week, midden in de dagelijkse drukte en volte van het bestaan, midden in onze mooie Bommelerwaard en ons leven, worden u maandelijks drie gelegenheden voor meditatie vanuit de christelijke meditatie aangeboden in onze prachtige kerken. De christelijke traditie heeft op dit gebied rijke schatten in huis. In kerken en kloosters heeft men zich eeuwenlang met diverse vormen van meditatie en gebed beziggehouden. In dat spoor gaan wij nu hier verder om ‘op adem te komen’, momenten te krijgen van rust, stilte, gebed, voor verdieping en meditatie. Tijd en ruimte om te leven, om op te ademen, om tot jezelf, de ander, God en de Bron van leven te komen.

Meditatie en gebed zijn universele en eeuwenoude manieren om in verbinding met je hart en verlangen en met God te komen, in verstilling, concentratie en aandacht. De ademhaling en de aandacht voor je lichaam is daarin het uitgangspunt. Meditatie is de kunst aandachtig te zijn. Het is niet zozeer een techniek, maar een manier van in het leven staan.

Ervaring met meditatie is ook hierin niet nodig, iedereen blijft op dit gebied een beginner. Ook hoef je geen lid van de kerk te zijn. Het staat open voor iedereen en is gratis. Een kleine bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Gun het uzelf!

 

 

 

Meditatiebijeenkomsten in de Sint Maarten Zaltbommel

Seizoen 2021-2022

 

Eind september willen we onze meditatiebijeenkomsten weer beginnen. Na een jaar met hobbels en hindernissen door corona hopen we de draad op te kunnen pakken.

Met een kleine groep hebben we gewandeld over de wallen en door de stad. Het was een bijzondere ervaring, zowel voor de deelnemers als voor mijzelf.

We kennen elkaar immers nog niet zo goed.

Ik hoop daarom dat we in het nieuwe seizoen ruimschoots gelegenheid krijgen om onze gezamenlijke oefeningen van meditatie te hervatten!

 

We zullen weer ‘ruimte zijn’ oefenen. Vele gedachten, gevoelens, werkzaamheden etc. kunnen onze aandacht vragen, echter we vallen daar niet mee samen. We zijn meer, we zijn de ruimte waarin ze kunnen verschijnen en waaruit ze kunnen verdwijnen. De ruimte die je bent is een unieke plaats waar de hemelen, de aarden en de werelden tot manifestatie kunnen komen. Hoe meer ruimte je bent, des te voller hun manifestaties kunnen zijn. 

Er is een geleide meditatie en uitleg over ‘ruimte zijn’. Ook zullen we in dit kader mediteren over het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15, 11  e.v.).

 

Hieronder vinden jullie de praktische informatie.

In de hoop dat we elkaar in het nieuwe seizoen kunnen ontmoeten,

een hartelijke groet,

Lia Davidse.

 

Data waarop we samenkomen       

2022:  25 januari, 22 februari, 22 maart, 19 april, 24 mei, 28 juni

 

Tijd en plaats

van 19.30 – 20.45 uur  in het schip/ zijkapel of in het koor van de Sint Maarten

NB Uiteraard houden we ons aan de dan geldende voorschriften rondom het corona-virus

 

Voor wie?

Iedereen die zich aangesproken voelt, nieuwsgierig is, wil mediteren is van harte welkom.

Ervaring met mediteren is niet nodig.

 

Informatie

ds Lia Davidse, tel. 0418 648962,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.